Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2007 08:07 - Мразиш ли някого? Дай му награда!
Автор: dragulov Категория: Други   
Прочетен: 2758 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Историята започна чисто церемониелно. В навечерието на 24 май получих наградата за най-добър журналист в Пазарджик за 2006 година. Супер, да почерпиш, биха казали повечето от Вас. Банализмът, че сим бил горд и удовлетворен, си е жива истина.
Страшното започна след това. В очите на една солидна част от колегите ми забелязах огънчето на неприкритата злоба. Други престанаха да ме поздравяван. Мои уж добри познати започнаха да се завръщат на другата страна. 
Това обаче не е всичко. Дни след ритуала гръм тресна и изгори компютъра ми. За втори път в продължение на около три месеца. По-страшното обаче стана с най-скъпото зе мене същество - сина ми. Напипа някаква болест, която буквално го срина. В момента е в болница, заедно с майка му и лекува гадна двустранна пневмония. Междувременно беше прегледан от петима лекари. Получи пет различни диягнози. Изпи една кофа антибиотици, при положение, че досега, за четири години бе погълнал не повече от 50 хапчета. 
Вярно е, че нещастието винаги те кара да търсиш причината в нещо свръхестествено, в нещо извън тебе. Не съм човек, който чука на дърво, плюе в пазвата или се върти три пъги, когато види чер котарак. Дори хороскопи рядко чета. 
Въпреки това се замислям върху талаза омраза, който ме заля и продължава да ме залива? И то за някаква селска награда, която не прави нито по-известен, нито по-богат, нито по-добър в професията. Но със сигурност ме направи доста по-мразен? Няма човек, когото да мразя! Но ако се появи... Нека вземе награда! Звучи ли ви като проклятие???



Тагове:   МУ,   награда,   дай,   мразиш,


Гласувай:
0



1. cindy - Струпали са ти сe наведнъж разни неща,
10.06.2007 10:56
но и при други се случва. Нали знаеш - злото не идва само. После постепенно се прояснява "времето".

Детето да е добре, другото - кучета го яли.
Завистта сигурно не е точно български синдром, но тук си е направо национална черта. Не им обръщай внимание на завистниците и си свиркай :)
цитирай
2. breathe - Подкрепям горното, но освен това ще ...
10.06.2007 12:44
Подкрепям горното, но освен това ще допълня, че не може да става въпрос за проклятие. Детето се е разболяло - ще се оправи. Компютъра ти е изгорял - майната му, нали не е паднала на тебе мълнията. :)) Съвсем нормални неща от живота, остави ги тия въпроси "абе добре де, ама що все на мен, какво ми е?"
Поздравления за наградата! Желая ти още успехи на твоя фронт! :)
цитирай
3. zari - В повече Ви е дошло и вместо да се радвате на наградата,
10.06.2007 13:32
сте притеснен! Компютъра, болестта...ще отминат, било е малкото зло, ще забравите за тях, а наградата, която заслужавате, ще си я имате! Честито!
цитирай
4. zemaria - Драгулов,
10.06.2007 20:55
Честито! Много се радвам за теб, ти наистина си талантлив и заслужаваш наградата. Некd веднъж в тая държава справедливостта да възтържествува! Колкото за завистта и омразата- и тук си прав. Насочват отгоре ти потоци лоша енергия и това не е суеверие. Познавам доста богати и успешни хора, с които наистина се случват разни такива неща и чийто живот е постоянно отбиване на атаките на завистта. Затова богатите живеят в отделни квартали и граничат с такива комшии. Знаеш вица за ада и българите-не им трябва надзирател, щото те, колчем видят някой да надига глава от казана, го дърпат надолу.
Но споко- и това ще мине, сяко чудо за три дни.
Майната му на компа, друг ще купиш, а детето ще се оправи-възможно е да е стечение на обстоятелствата.
Важното е, че талантът никой не може да ти вземе.
цитирай
5. vencenoska - Томи, майната им на завистниците,
11.06.2007 10:27
нищо страшно не се е случило, обикновено подобни събития идват, за да ни покажат, кои са всъщност стойностните неща в живота ни! Поправи си грешките, които си допуснал ти самия, не търси причината само в околните! Всичко ще бъде наред!
цитирай
6. анонимен - Поздравявам те и ти пожелавам още много награди....
11.06.2007 19:43
Нещо преувеличаваш ми се струва. Съжалявам наистина за компютъра и за сина ти, но това няма нищо общо с наградата.
Мисля, че бъркаш омразата със завистта. Имам 5 различни награди и досега никой не ме е мразил. Или си обграден от идиоти или си от този тип хора, които не умеят да виждат красивото.
Иначе поздравления и от мен за наградата. Давай в същия дух. Имаш хубави теми, но трябва да поработиш малко върху фактологията на нещата и по- малко върху свободната интерпретация.
Поздрави: проф. Гигов
цитирай
7. dragulov - Благодаря ти професоре! За факт...
11.06.2007 22:09
Благодаря ти професоре! За фактологията наистина си прав. Изблиците ми са по-скоро емоционални, отколкото премислени, но аз търся в блога най-вече душевна разтуха. Нямам постинг, който де не е писан на един дъх и затова си ги наричам "30 - минутки". Иначе синът ми е по-добре, а утре има рожден ден. Да е жив и здрав, както и всички вие!
цитирай
8. mattea - ако наистина
12.06.2007 15:37
ако наистина вярваш в това иди при някой билкар или най-добре поп който да освети и прекади къщата ти.
ако просто ти е криво, знай че тук ти стискат палци :)
най-гнусното проклятие, което съм чувала е еврейско и гласи - един зъб да ти остане и все да те боли... пупупупу.. не знам страшно гнусно ми звучи :)
цитирай
9. radulov - Наградите, оказва се, са странно нещо.
19.06.2007 02:58
Да се чудиш как да реагираш понякога, наистина.
Поредица от събития, навързани по този начин, звучи наистина отчайващо. Само че, между нещата няма връзка. Ако съдбата (да речем) ти дава някакви знаци, то е друга работа. Дали обаче е така?
А за наградата - честито още веднъж. Впрочем, странно е наистина отношението на колегията към накаквото там "официално" признание на журналистическата ти дейност. Лично смятам, че си оставаш най-добрият журналист, когото познавам лично, и когото работи в Пазарджик, независимо дали имаш или нямаш награда. А професорът за фактологията е прав. Наистина си доста емоционален. Разбирам и ролята на блога - така че давай в същия дух.
Сам знаеш, че писането не е за всеки. Каквито и грешки да си допускал в професията или в писането, все е имало защо - сигурно си се учил и продължаваш (това го вярвам 100 %), но тези грешки не омаловажават факта, че си може би прекалено честен, чист човек. Практикуването в България в днешно време е сложна задача. Важното е, че когато спиш, го правиш с чиста съвест. А и сигурен съм, усещаш все пак подкрепата, която получаваш, въпреки "злобните погледи" на някои колеги.
Абе, карай все така - ти знаеш, че друг начин няма. А ако има - все някога ще го откриеш. :)
Успех!
цитирай
10. laotsu - честито
17.07.2007 09:19
Кога ли ще започнат да дават награди за любов?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dragulov
Категория: Други
Прочетен: 406090
Постинги: 123
Коментари: 605
Гласове: 2660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол