Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2007 12:08 - Край на мъжката приказка или УВО навеки!
Автор: dragulov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5766 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 02.12.2007 12:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Един мъж редвно се наливал в кръчмата и жена му решила да го отучи от вредния според нея навик. Една вечер тя му купила цяло кило "Пещерска специално", надялкала цяла купа шопска, даже свалила пеньоара и се накиприла в блузката от букле, която си купила за сватбата на племенницата. Мъжът седнал, сипал  си рекийка, боцнал доматче и заковал "хитреещата" си половинка с въпроса: " Абе, жена, ти къде си служила?". Домакинята го изгледала сякаш току що е изтекъл срока за годност на маската и за лица. Тогава мъжът ударил вори гълток и отсякъл. "Аз отивам в кръчмата при Пешо. Кво да си говоря с теб?"
image
След 20 години подобен разговор ще бъде немислим. Краят на наборната служба прати в кошчето една вечна и необятна мъжка тема, започваща обикновено с : "Аз бях свързочник в поделение 32 600, а позивната ни беше "Звезда". Имахме един фатмак, мамичката му мръсна, ако го видя сега, ще му отрежа топките и ще го накарам да си ги изпапка без хляб.....". Темата е затворена. Остават стотици тонове мълчание да тегнат като купесто-дъждовни облаци над шопските салати.  Не остават много варианти за демонстрация на мъжка ерудиция члез гордото бухване в гърдите, придружено с думите: "Още си помна нумера на автомата : АК  - 4338! Седеше в пирамидата до прозореца на втория ред." Отиват по дяволите и специфичната система СИ, според която дължината на коридор се мери не в метри, а в кибритени клечки. А пък количиството пиене в "една мешка". Отиват по дяволите "поливането на розите", "бръсненето на Ботев", "делфинариума в спалното", дизелът червен, гаджето на портала, надписът "военна поща", генералският фас, бромът в чая, хлебарката в боба, въшкарникът, габината, химическото оръжие двудневна партенка....Ще се прояви и нов Едипов комплекс заради липсата на "майката на ротата". .. Кофти тръпка. Българският език ще обеднее. Мъжката душевност също. Кой ще вика УВО? Какво е селската дискотика без войнишки бой? Всичко това са въпроси, по които историята, теорията и най-вече практиката ще мълчат виновно като дневален пред дежурния по рота. А представяте ли си при това целокупно мъжко мълчание колко бъбриви ще станат жените! Ухо да ни яко!!!





Тагове:   край,   Мъжката,


Гласувай:
1



1. tera - Яко сте го закършили, изобщо не е за приказка! :)
02.12.2007 15:49
Има да слушате за родилното, и кога "ни никнаха зъбки", да не споменавам ужасния термин "Цезарово сечение", че можеш да се гътнеш вече :)))

А пък класиката в жанра "Донесете една кофа паралакс, да разпалим печката." ще отиде направо в небитието. :)))))))))))))))))
цитирай
2. karadragan - karadragan
02.12.2007 16:56
много си прав братле ами ами репликата на тези които имат мъжка рожба не плачи тате нали щеходиш войник,а да махнем че свърши с възмъжаването и свикването да се оправят сами в живота. Но факта си е факт последния набор(вечните новобранци)вече с уволниха.
цитирай
3. skribezium - Много хубаво си предал всичко пр...
02.12.2007 18:43
Много хубаво си предал всичко преживяно. Бих добавил само - жулещата каска по носа, ледения вятър на полигона в Сливница, спането в слама, изтръпващите ледени крака, безкрайните часове на пост край погребите, последното дихание през противогаза, тропащите лъжици по празните канчета, манерката, която те блъска от една страна, а автомата се свлича от рамото и т. н.. И накрая песните на нашата армия -
" Изправи се гора от стомана,
насочете се бойни дула...."
После - "С теб ще се срещнем след 10 години... Вчера ли бяхме на 22 ", "Сбогом Мария","Нашият сигнал"
Колкото и някои да ненавиждат нашата армия, тя е институцията, която ни направи отговорни, за да градим таза наша България, която днес за нас е и рай и ад. Благодаря ти за постинга! Желая ти здраве и успехи!
цитирай
4. dragulov - Тера из знам повече истории за ра...
02.12.2007 19:25
Тера из знам повече истории за раждането от всеки гинеколог със стаж под 5 години, тъй като съм орисан да работя цял живот сред жени. Не че се оплаквам. Иначе в казармата наистина има романтика и носталгия. Но романтика има сигурно и в затворническата килия, и в психиатрията и дори в парламентарната група на БСП, въпреки присъствието на Татяна Дончева там. Шегувам се, разбира се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dragulov
Категория: Други
Прочетен: 408224
Постинги: 123
Коментари: 605
Гласове: 2660
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол