Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2008 11:57 - Пазарджишка рецепта: Череп за мезе по еврейски
Автор: dragulov Категория: Други   
Прочетен: 2423 Коментари: 0 Гласове:
0



Сряда сутрин пред Пощенска банка в Пазарджик. Върволица - не. Опашка - не. Опащище!!! Не, банката не е фалирала и няма такива изгледи . На върволицата, напомняща за соцдоставките на новогодишни кубински портокали са се строили момци с шарени анцузи, върху които като атрибути на тригодишни кочове се мандехерцат златни ланци. Над опашката  - стадо винарки, доказателство за неспирна двудневна фиеста. В очите им плам. На ушите им - джиесеми, по които се запазват маси в местните чалгарници.
В главите - не левски, а финикийски знаци.
В този интересен низ личат познати муцуни - сводници, горди хероинови диспечери, свободни далаверени играчи. Общият знаменател се нарича пари. От 1000 лева нагоре. Всички те се редят на гишето с отворени ципове на анцузите. Вадят ключовете и цигарите, за да има място за лапачката. 
В местния клон се изплащат големите печалби от поредния тираж на "Еврофутбол". Пазарджик е полудял. За няколко часа във въпросните джобове изчезват поне петстотин "хилки". Който играе "пичели", е казал класикът. Който не играе - пише завистливи постинги!
Оказва се, че играчите, някои от които могат да сбъркат топката с оплешивял таралеж, просто се оказват най-големите фетболни спецове на света. Пред тях Платини, Бекенбауер, та даже Ваньо Вуцов са подсмърчащи край тъча юноши младша.
Пъстроцветната тълпа е излупкала вкупом няколко мача, които изглеждат невъзможни като девствена пайнърка. Мачовете са еврейски. От първенството на Израел. Четири на брой. Просто юдеите си я карат по български и в края на шампионата мачовете се играят някъде далече от терена. Е, номерът е, че четирите урудени мача, са долетели до България и е последвало лудо залагане на въпросното уж невъзможгно каре. Оказва се, че носителят на благатна вест е наше момче, което е играло в един от тези мачове.
Е, за един пачка, за друг плачка. Всенародната пазарджишка фиеста е на гърба на Васил Божков  - Черепа, който сигурно и в момента дъвче и плюе своите букмейкърчета, кои то явно знаят по-малко от едно нашенско пишлегарче, което е уредило приятелчетата срещу бутилка уиски по време на ваканцията. А за мезе: Череп по еврейски!  Нова пазарджишка рецепта!

 



Тагове:   рецепта,   череп,   мезе,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dragulov
Категория: Други
Прочетен: 408197
Постинги: 123
Коментари: 605
Гласове: 2660
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол