Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2007 17:21 - Като са братушки, защо мълчат като Пут..инки
Автор: dragulov Категория: Други   
Прочетен: 1808 Коментари: 5 Гласове:
0



Сегашното правителство, сегашният президент и като цяло сегашните ни управляващи се кълнат във вярност към Русия. Подчертават колко е добре да ги срещаме с крушки като по Дядовазово време. Дадохме им гъз-а, пордон газа да десетилетия наред. Дадохме и да строят АЕЦ - а с "Калинка май" на уста. Първанов и Станишев ходят през 6 месеца в Кремъл на поклонение и искат позволение дори ако са решили да отидат до тоалетната. Айде, това ще го прегрътнем таекс като водка без кисела краставички.
Защо обаче не поискаха нещо много елементарно насреща. Подкрепа за медицинските сестри. Ако толкова не Путин не му се отварят устата на тази тема, поне да рече, че се надява на "справедлива присъда". Нека не кичи кимоното си с лентички, нека не дрънка калашници, но поне са издрънка едно мнение. Нали уж ни броят за братушки, а българките за славянки. Мислите ли, че Кадафи няма да изкозирува само на едно "Нельзя" от Москва. Ще му абортират камилите от страх. 
Ама "Не говорить Москва". През това време Буш пуска ултиматуми, Европарламентът приема декларации, ООН изказва позиции.. Само братушките си вълчат. Като Пут..инки!



Тагове:   мълчат,   инки,


Гласувай:
0



1. bamby13 - На тях им дреме за сестрите ни, ко...
25.04.2007 17:32
На тях им дреме за сестрите ни, колкото на нас за подземният живот на картофите. Нямат келипирец от цялата тази работа. За съветските и в последствие руски ръководители човешкият живот не означава нищо
цитирай
2. анонимен - на горния
27.04.2007 07:42
ние им серем в устата , обаче когато закъсаме веднага се обръщаме към тях. Що не си ебат путката майна всички политици .
цитирай
3. анонимен - А ние?
18.05.2007 10:14
Ние какво сме направили за сестрите в Либия? Наложихме ли някакво ембарго или продължаваме да търгуваме с Джамахирията?

След бърза справка в мрежата (Вж. http://news.ibox.bg/news/id_837995056 и http://www.mediapool.bg/show/?storyid=127226) научаваме, че:
1. Търговската спогодба между България и Либия е денонсирана и Джамахирията вече няма статут на най-облагодетелствана нация.
2. Към момента в Либия работят около 1000 българи, предимно медицински работници и инженерни специалисти.
3. В момента няма лицензиран трудов посредник, който да изпраща медицински кадри в Либия.
4. Останалите български работници в Либия са главно инженерно-технически кадри, наети по договори с “Техноекспортстрой” или с фирми от трети страни.
5. Правителството не е призовавало българските граждани да се въздържат от пътувания и работа в Либия. Българите, които вече са там, не са призовани да се приберат у дома.
6. Няма точна информация за броя на българите в Либия, защото не всички от тях се обаждат в консулската служба в Триполи или във Външното министерство.
7. На сайта на министерството всеки желаещ да посети или да работи в Джамахирията може да намери точно такава справка за страната, каквато има за останалите държави по света. (http://www.mfa.government.bg/index.php?tid=3&item_id=10249)
8. Последната сесия на Междуправителствената комисия за сътрудничество е била през 1999 г. Въпреки усилията на България, следващо заседание на тази комисия не е имало. (Според Румен Овчаров това означава, че търговско-икономическите отношения между България и Либия са замразени.)

А Русия? След като си свършихме нашата работата и много се разсърдихме на Кадафи! Изпуснахме питомното (демократично избраното правителство на страна, член на ЕС) и гоним дивото (авторитарния режим на Путин)!
цитирай
4. анонимен - Е, не точно такава...
18.05.2007 16:05
Информация от сайта на Външното министерство:

1. "Преди отпътуване от Либия работещите в страната български граждани и придружаващите ги членове на техните семейства следва да се снабдят с изходни визи, процедурата по издаването на които е свързана с приключване на ангажиментите към либийските институции."

2. "Препоръчително е въобще да се избягва пренасянето на печатни издания и видеоносители от всякакъв характер, тъй като могат да възникнат трудности с проверката на тяхното съдържание, което от своя страна да доведе до неопределено във времето задържане на предметите."

3. "Започването на работа в Либия без издадено по съответния законен ред разрешение е престъпление. В тази категория се отнася и упражняването на дейност извън работата, за която е получено съответното работно разрешение."

4. "Чужденците са поставени под наблюдение от страна на органите за сигурност."

5. "Всеки чужденец в Либия е субект на местното законодателство, което в някои свои дялове драстично се различава от българското. Предвидените за някои престъпления наказания значително надвишават по своята тежест тези на българското законодателство."

6. "Най-често извършваните нарушения на либийското законодателство от страна на български граждани, временно пребиваващи в Либия, за които се търси наказателна отговорност, са: производство, продажба и употреба на алкохол; нерегламентирани сексуални контакти; незаконно притежаване и търговия с твърда валута; кражба на лекарства и медицински материали."

7. "Обичаите, законодателството и общественият живот в страната като цяло са подчинени на традициите на исляма. Въпреки традиционното гостоприемство от чужденците се очаква да зачитат стриктно установените местни обичаи и норми на обществено поведение. "

8. "Жените следва да избягват миниполите, отворените деколтета, блузи без ръкав, изрусените и разпуснати коси."

9. "По време на религиозния пост Рамадан не пушете и не консумирайте каквото и да било на обществени места или в колата си."

10. "Никога не коментирайте въпроси, засягащи вътрешнополитическата ситуация в страната. "

11. "Никога не влизайте в спор с пътната полиция или с проверяващия ви орган."

12. "При пътнотранспортни инциденти не напускайте мястото на инцидента, преди да е дошла пътната полиция. Подписвайте протоколите само след като сте били запознат със съдържанието им от оторизиран преводач."
цитирай
5. анонимен - Дали сме толкова сърдити на Кадафи, колкото на Русия?
19.05.2007 11:59
Няма какво да очакваме нито от Путин, нито от ЕС и САЩ. Не съм привърженик на ракетни удари или налагане на ембарго, но можехме поне да кажем истината, а не да премълчаваме толкова години за насилието и несправедливия процес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dragulov
Категория: Други
Прочетен: 406092
Постинги: 123
Коментари: 605
Гласове: 2660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол